Venda d'entrades

SITUACIÓ BIS

Del 3 al 10 de febrer
Teatre Sant Vicenç-Vestíbul
Montllor i Pujal 103
Sabadell
Gratuït
Gestiona
Centre Parroquial Sant Vicenç
937179401
correu.santvicenc@gmail.com

SITUACIÓ BIS

Del 3 al 10 de febrer
Gratuït

Data Hora
03
Febrer Divendres
22:00 h
Exhaurida
04
Febrer Dissabte
22:00 h
Exhaurida
10
Febrer Divendres
22:00 h
Exhaurida

Situació bis

Un grup de personatges enclaustrats en unes misterioses instal·lacions viuen esperant amb devoció, obsessivament, unes cartes que mai diuen res i que puntualment apareixen dins d’una paperera, dipositades per uns estranys carcellers. Aquesta peça teatral escrita en català el 1958, en plena dictadura franquista, parla de revolució i ens planteja si mai es podrà aconseguir del tot l’anhelada llibertat o bé si la societat quedarà sempre sotmesa a forces repressores i cruels, que van canviant de cara però duen sempre el mateix vestit. Es tracta d’una obra coral amb un marcat to reivindicatiu i polític. Manuel de Pedrolo explica que, per superar l’opressió, no s’han de canviar els representants o els interlocutors, sinó que cal canviar les estructures, el sistema sencer.

Com i per què neix, prospera i mor una revolta? El poder corromp i encega, encara que qui l’ostenti ho faci en nom del poble i prometi ser just i bon demòcrata? Són, en el fons, tots els règims, projectes i models polítics... maneres diferents d’oprimir-nos, de tenir-nos sota control, obedients i callats? Potser mentre hi hagi correspondència per obrir dins la paperera, no val la pena plantejar-se totes aquestes preguntes. 
De nou, amb un repartiment molt jove del planter del Teatre Sant Vicenç, ens endinsem en l’univers tan enigmàtic d’aquest autor català, i recuperem i us acostem aquesta peça que, malgrat no explicar una història realista, ens recorda quelcom tan essencial com que cal una revolució constant per no convertir-nos en víctimes dels dominadors de torn.

L’entrada inclou una consumició. La sala s’obrirà 30 minuts abans de l’inici de la representació pel servei de bar. 


 

Gestiona
Centre Parroquial Sant Vicenç
937179401
correu.santvicenc@gmail.com